
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Budget beschikbaar voor 60% bio-voedsel in Deense publieke keukens
Elke dag worden 500.000 maaltijden geserveerd in de publieke sector in Denemarken. In de toekomst wordt 60 procent van het voedsel in ziekenhuizen, scholen, verzorgingstehuizen en andere openbare instellingen biologisch. In het nieuwe voorstel voor de nationale begroting heeft de overheid bijna 10 miljoen euro gereserveerd om openbare keukens de komende twee jaar te stimuleren om bio-voedsel te gaan gebruiken.
"Het is bemoedigend om te zien dat de nieuwe regering concrete acties gaat ondernemen. Omzetten naar biologisch voedsel in openbare keukens zal leiden tot een reorganisatie van traditionele naar biologisch landbouwgrond. En dit op een manier die alles wat we de laatste tien jaar gezien hebben zal overtreffen", reageert Paul Holmbeck van Organic Denmark.
Uit ervaring is al gebleken dat het verduurzamen van het aanbod mogelijk is binnen de bestaande budgetten. Dit door seizoensgebonden in te kopen, de voedselverspilling te verminderen en door meer groenten en minder vlees te gebruiken. "We hebben meer van dit soort intelligente oplossingen nodig, zodat meer doelen bereikt kunnen worden. De publieke keukens zullen een drijvende kracht worden achter de ontwikkeling van zowel biologisch voedsel als de volksgezondheid."
Bron: Organic-Market.info
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA