Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste biologische witlofwortelen gerooid

Gisteren zijn in de Norodoostpolder de laatste bio witlofwortelen in opdracht van Flevolof BV gerooid. Het gaat om het ras VINTOR. Teler Henry van der Woerd uit Nagele teelt dit jaar voor het eerst biologische witlofwortelen voor Flevolof.De geteelde rassen zijn Ecrine, Ombline en Vintor. De wortelen zijn bestemd voor biologische witlofkwekers in binnen- en buitenland.



Dit jaar zijn de witlofwortelen onder goede omstandigheden gerooid. Dat kan in november ook wel een heel anders zijn, zoals bijvoorbeeld vorig jaar.Ondanks de droogte in het voorjaar en de natte zomer is de opbrengst redelijk goed te noemen. Flevolof bemiddelt tussen biologische witlofkwekers en bio-witlofworteltelers. Een deel gaat direct af land naar de klanten en de rest gaat in speciale Skal gecontroleerde bewaarcellen.

Alle uitgezaaide wortelen zijn al van te voren gecontracteerd met biologische witlofkwekers. Er wordt niet voor de vrije markt geproduceerd. Geert Langerak: "De bio witlofmarkt is klein en vrije wortelen werken marktverstorend". Met de geoogste witlofwortelen kan de kweker een groot deel van het jaar biologische witlof produceren.

Voor meer informatie:
Geert Langerak
Flevolof BV
Postbus 35
1733 ZG Nieuwe Niedorp
Tel 06 - 5191 4888Email:
info@flevolof.nl
Publicatiedatum: