Ruim 1.500 bouwkenners meten zich met elkaar

Xella verrast winnaar Bouw Wijzer Test 2011 met iPad

Tom van Rijn van Dura Vermeer Bouw Leidschendam is de winnaar van de Xella Bouw Wijzer Test 2011. Onlangs ontving hij een gloednieuwe iPad uit handen van Bertus Been, commercieel manager van Silka en Ytong. De Bouw Wijzer Test is onderdeel van de drukbezochte Bouw Wijzer Dagen die Xella dit voorjaar hield. Centraal stond het verhogen van het bouw-IQ. Meer dan 1.500 bouwkenners gingen in de Bouw Wijzer Test de strijd met elkaar aan. Naast de test, trok de hoge Rc-waarde van Xella's energiezuinige innovatieve bouwoplossingen de aandacht van de bezoekers. iPad-winnaar Tom van Rijn: "Een heel mooie prijs waarmee ik de ontwikkelingen rondom energiezuinig bouwen altijd en overal kan volgen."

Tijdens de Bouw Wijzer Dagen (BWD) konden bouwkenners zich op twee fronten met elkaar meten. Allereerst tijdens de Bouw Wijzer Test volgens het helmpje op–helmpje af-principe. Daarnaast door voorafgaande het evenement online in te schatten hoeveel woningen er in 2010 massief zijn gebouwd (2.395 woningen). Van Rijn bleek de bezoeker met het hoogste bouw-IQ.Naast de Bouw Wijzer Test presenteerde Xella de bezoekers een tal van praktische, energiezuinige en innovatieve toepassingen met Ytong, Hebel en Silka met een hoge Rc-waarde van 3,5 tot 14. Deze productdemonstraties stonden tevens in het teken van het verhogen van het bouw-IQ van de ruim 1.500 aanwezige ZZP-ers, medewerkers van bouwmaterialenhandelaren en aannemers.

Ook de online Rc-waardecalculator waarmee architecten en aannemers eenvoudig de Rc-waarde kunnen berekenen van een buitenwandoplossing met Silka, Ytong en/of Ytong Multipor was in trek.

Tenslotte maakten bezoekers kennis met de Xella Energie Adviseurs, die advies op maat geven op het gebied van energiebesparing, minder belastende (bouw)materialen, slimme logistiek en grondstofbesparing.

Xella biedt haar klanten oplossingen die aan elke toekomstige eis op het gebied van energiezuinig- en energieneutraal bouwen voldoet.

De Rc-waardecalculator is te vinden op de vernieuwde website www.xella.nl, onder bouwoplossingen.nu.

Xella is wereldwijd marktleider op het gebied van cellenbeton- en kalkzandsteenproductie. Het bedrijf bepaalt de norm voor energiebesparende bouwconstructies en levert oplossingen die makkelijk en betrouwbaar zijn en daarmee zorgen voor succes voor haar klanten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven