Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cas Spijkers was baanbrekend voor biologisch

Cas Spijkers is overleden. Hij is baanbrekend belangrijk geweest voor de biologische landbouw en voeding. Als oprichter en eerste voorzitter van Euro-Toques Nederland beklaagde hij zich eind jaren tachtig over de smaakvervlakking van landbouwproducten uit Nederland. Hij moest wekelijks naar België en Frankrijk rijden om nog smaakvolle spullen te vinden voor zijn restaurant. Om er in één adem bij te vertellen dat de biologische boeren in ere gehouden moesten worden omdat hun methode en liefde voor het land die de beste garantie geeft op smaak en kwaliteit.

Daarmee had biologisch er een niet te onderschatten asset bij: behalve goed voor natuur, milieu en dieren kreeg biologisch gastronomische erkenning. Zo ging de deur open voor een nieuwe groep consumenten die behalve van gezond, bewust en verantwoord ook van lekker eten houden. En kreeg de landbouw een impuls om duurzamer en authentieker te gaan werken, een proces dat inmiddels niet meer te stoppen is. Er zullen ongetwijfeld vele initiatieven komen om een jaarlijkse Cas Spijkers Prijs in het leven te roepen. Hij verdient het. Zijn culinaire kwaliteiten zullen daarin waarschijnlijk de boventoon voeren. Maar laten we zijn verderstrekkend maatschappelijk belang niet over het hoofd zien. Ook dat verdient een prijs. Daar genieten we bovendien met zijn allen nog dagelijks van in de vorm van schone en diervriendelijke landbouw met dito producten.

Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw
Vereniging Biologische Producenten en Handel (VBP)
Stichting Promotiebureau Biologische Speciaalzaak
Bionext, ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding

Bron: Bionext
Publicatiedatum: