Cas Spijkers was baanbrekend voor biologisch
Daarmee had biologisch er een niet te onderschatten asset bij: behalve goed voor natuur, milieu en dieren kreeg biologisch gastronomische erkenning. Zo ging de deur open voor een nieuwe groep consumenten die behalve van gezond, bewust en verantwoord ook van lekker eten houden. En kreeg de landbouw een impuls om duurzamer en authentieker te gaan werken, een proces dat inmiddels niet meer te stoppen is. Er zullen ongetwijfeld vele initiatieven komen om een jaarlijkse Cas Spijkers Prijs in het leven te roepen. Hij verdient het. Zijn culinaire kwaliteiten zullen daarin waarschijnlijk de boventoon voeren. Maar laten we zijn verderstrekkend maatschappelijk belang niet over het hoofd zien. Ook dat verdient een prijs. Daar genieten we bovendien met zijn allen nog dagelijks van in de vorm van schone en diervriendelijke landbouw met dito producten.
Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw
Vereniging Biologische Producenten en Handel (VBP)
Stichting Promotiebureau Biologische Speciaalzaak
Bionext, ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding
Bron: Bionext
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA