Californische bio-kiwitelers rapporteren vaste omzet

Vijftien procent van de kiwi's in Californië is biologisch geteeld. Exporteurs geven aan dat de omzet ondanks de recessie op niveau is gebleven. "We hebben tijdens de recessie geen daling gezien in de biologische kiwi-activiteiten", zei David Psoner, hoofddirecteur van Awe Sum Organics Inc. uit Capitola.

"Biologische consumenten zullen in een economische crisis, zolang ze een inkomen hebben, eerder biologisch fruit blijven kopen en bezuinigen op de aankoop van andere dingen die niet essentieel zijn voor de gezondheid en het milieu", aldus Posner.

Cal Harvest Inc

Cal Harvest Inc. uit Hanford, is sinds twee jaar biologisch gecertificeerd. "Het bedrijf levert maar liefst 35 procent van het totale aanbod biologisch kiwi's uit Californië", aldus John Fagundes, directeur van Cal Harvest Inc. "Alleen Californië, Nieuw-Zeeland en sommige gebieden van Italië kunnen biologisch kiwi's in de VS verkopen."

Wild River Marketing Inc.

"Alle kiwi's van Wild River Marketing Inc. uit Marysville zijn biologisch", zegt directeur Mike Noland van Wild River Marketing Inc. Ook hier is de omzet goed gebleven tijdens de economische recessie. "We hebben geen significante daling gezien als gevolg van de recessie", aldus Noland.

Zespri

Ook Zespri uit Tauranga (Nieuw-Zeeland) bevordert de verkoop van de biologische kiwi's, geeft woordvoerster Liz Moody aan.

"Biologisch fruit is vlekkeloos, perfect rond en net zo lekker als het conventionele fruit", zegt ze. "Nieuw-Zeeland telers gebruiken niet veel bestrijdingsmiddelen, zelfs niet op het conventionele fruit."

Stellar Distributing Inc.

Sales manager Kurt Cappelluti van Stellar Distributing Inc. uit Madera, gaf juist aan dat de verkoop van de biologische kiwi's niet zo goed loopt.

"Ik verkoop een ton aan biologische producten", zegt hij, "waaronder druiven en granaatappelen, maar de verkoop van biologische kiwi's was zo slecht dat het bedrijf vorig jaar heeft besloten om een deel van het biologisch kiwifruit niet meer als biologisch aan te bieden."

Toch verwacht het bedrijf ongeveer 30.000 trays biologische kiwi's te verkopen dit seizoen.

Goede toekomst

Posner ziet een goede toekomst voor de biologische kiwi's, evenals voor de biologische sector in het geheel. "Biologische producten hebben al sinds het begin een sterke groei en heeft die groei ook voortgezet, zelfs in de huidige recessie, en we verwachten dat dit alleen maar blijft groeien in de toekomst", zegt hij.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.