SunFresh Produce zoekt voortdurend nieuwe bio-telers

SunFresh Produce Ltd voorziet de grote Britse retailers van biologische producten. SunFresh is opgericht om telers wereldwijd met een gezamenlijk platform toegang te bieden tot de detail- en groothandel en foodservice in het Verenigd Koninkrijk. De organisatie gaat voor kwaliteit en versheid. De traceerbaarheid is essentieel en de producten moeten volgens de biologische normen geteeld zijn.

Matt Godfroy van SunFresh zegt dat ze momenteel wekelijks ongeveer 45 ton aan biologische salades verkopen aan de grote retailers, zoals Tesco, Morrisons en Musgrave. Alle producten zijn bio-gecertificeerd en worden ter plaatse in Spalding verpakt. "De producten zijn allemaal terug te traceren naar het perceel waarop het verbouwd wordt. En we trachten de 'carbon foot print' zoveel mogelijk te verminderen. De trucks waarin we de producten van onze Spaanse telers vervoeren worden bijvoorbeeld waar mogelijk helemaal volgeladen."

De salades die SunFresh aan de retail levert zijn onder meer afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Bulgarije en Israël. De Britse inkoop is op dit moment nog vrij laag. Maar het bedrijf heeft plannen dit aanzienlijk te doen stijgen.

SunFresh Produce is gespecialiseerd in biologische tomaten, paprika's en komkommers, maar levert ook biologisch fruit. "Het bedrijf breidt zich snel uit en daarom zijn we voortdurend op zoek naar biologische telers, in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd".

Voor meer informatie:

Matt Godfroy
SunFresh Produce
+44 (0) 1775 766400
E-mail: matt@sunfreshproduce.com
www.sunfreshproduce.com

Auteur: Nichola Watson

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven