
In de tuin, de zuivelboerderij en de keuken zijn de bewoners zelf actief. "In de keuken werk ik met een vaste ploeg van zeven mensen. We zijn volledig op elkaar ingespeeld. Dit gaat heel goed. Sommigen werken al wel acht jaar in de keuken."
Vorige week was wel anders dan anders. Zo zijn er twee thema-avonden georganiseerd: een Mosselavond en een Italiaans buffetavond met biologische ingrediënten. Hiervoor moesten de bewoners zich zelf inschrijven. "De meesten hebben zich opgegeven, dus dit was een groot succes."

Huub geeft aan dat er veel variatie in het menu is. De inspiratie wordt veelal gehaald uit de groenten die net van het land zijn gekomen. "Deze worden zo snel mogelijk in het menu verwerkt." In de keuken worden per dag 190 maaltijden bereid, waarvan een kwart dieetmaaltijden.
Er worden veel verschillende producten geteeld en geproduceerd. Uit de tuin van Woon-werkgemeenschap Bronlaak zijn onlangs prei, bonen, tomaten, wortelen, aardappelen en uien geoogst. "Ook telen we veel vergeten groenten, zoals snijbiet, pastinaak enzovoorts. En we maken zelf zuurkool klaar." In de zuivelboerderij wordt kwark, yoghurt en melk en kaas geproduceerd.
Voor meer informatie: Huub Deckers, 0485 388923 of via deze website.