Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Groene Weg reikt vleesprijs uit

Biologisch varkensvlees verplicht product in finale Bocuse d'Or

Op 11 oktober 2011 won Martin Ruisaard van Restaurant De Fuik in Aalst de Nederlandse finale Bocuse d'Or. Hij ontving zijn prijs uit handen van juryvoorzitter Willem Kool van De Telegraaf. De jury oordeelde dat Ruisaard de beste kandidaat was om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in maart 2012 in Brussel en bij kwalificatie bij de Wereldfinale in Lyon in 2013.

De deelnemers waren verplicht een vlees- en een visgerecht te koken. Dit keer waren de verplichte producten biologisch varkensvlees (ribstuk, varkensnek en varkenswang) en Nederlandse tongschar, scheermessen en oesters.

Beste vleesgerecht

De vleesprijs ging naar Stephan Nijst van restaurant De Knip in Voorschoten. De talentvolle kok ontving de prijs uit handen van Marc van der Lee, namens de biologische slagerij De Groene Weg. "Een prestatie om trots op te zijn", aldus Van der Lee.

Beste visgerecht

De visprijs ging naar Wesley Tolman van restaurant Sonoy in Emmeloord.
Peter Frans Koelewijn van Fish Partners complimenteerden de winnaar met het mooie gerecht en de prachtige prestatie.

Bron: Bocuse d'Or
Publicatiedatum: