Op de Rotterdamse Kruiskade opent een nieuwe zaak met twee concepten: Biologisch eten èn lekker dansen. Dansen op undergroundsounds op een afterparty en daarna gelijk door naar een gezond ontbijtje, lunch, workshop, borrel en een muzikaal optreden. En dat alles in één tent. Rotterdam heeft er vanaf donderdag 6 oktober weer een nieuwe zaak bij: Vief+Vuig.
Op de Kruiskade 26, tegenover café Beurs en in de voormalige Club zonder Concessies zit dit nieuwe concept, of eigenlijk concepten. "Vief staat voor het leven, bewust, groen. Dit vind je terug in het gebruik van basismaterialen in het interieur en in de menukaart. Alle producten zijn biologisch. Tevens is het een micropodium voor artiesten die hun kunsten graag vertonen aan een breed publiek. Iedereen die interesse toont mag zich met de programmering bemoeien. Zo willen dj’s vinyl workshops organiseren en komen arthouse filmfans met ideeën voor filmavonden", vertelt manager Sam Anders.
"Vuig, wat laag en smerig betekent, is beneden in de kelder. Donker en intiem, hier kun je terecht voor het hardere werk. Dj’s draaien op oude, platenspelers en het interieur is mede gemaakt door kunstenaars."
Vief+Vuig is zeven dagen per week geopend en heeft geen openingstijden. “Je kunt er in principe van ontbijt tot ontbijt terecht”, aldus Anders. De feestelijke opening is donderdag van 18:00 tot 06:00 de volgende ochtend. Tussen 21:00 en 02:00 uur gratis bier en wijn voor iedereen. Ook dit weekend zijn er nog allerhande activiteiten vanwege de opening.
Bron: Metro
Abonneren
Vacatures
Nieuw in Rotterdam: Vief+Vuig, biologisch eten èn lekker dansen
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-10-03 Chef Estée Strooker geeft klassieke gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA