Kunstenaars Groninger Biologische Groentehandel exposeren met ‘Een ongewone oogst'

Vijf kunstenaars van de Groninger Biologische Groentehandel exposeren tot 13 november in Galleria Unexpected (Gedempte Schuitendiep). Onder de titel 'Een ongewone oogst' laten Sara Wagter, Edith Heerkens, Roos Wagter, Kostijn Koning en beeldhouwer Stephen Beale een eigenwijze mix van schilderijen en sculpturen zien.

De Groninger Biologische Groentehandel vierde de afgelopen kerst haar 22ste verjaardag, onder meer met de uitgave van een Winterkookboek. In dit kookboek stond niet alleen het lievelingsrecept van iedere medewerker, maar ook een persoonlijk stukje over zichzelf.

Het viel Kors van Bladeren, trouwe klant van de groentehandel en eigenaar van Galleria Unexpected, op dat er veel kunstenaars zijn in onze samenleving die naast hun artistieke werk ook iets anders doen voor de kost. Omdat hij geïntrigeerd was door het groot aantal kunstenaars in dienst van de Groninger Biologische Groentehandel, wilde hij zijn galerie beschikbaar stellen voor deze kunstzinnige werknemers. "Ik vond veel van de mensen van de biologische groentehandel er helemaal niet uit zien als marktkooplui en vond het een interessante keuze dat ze op deze manier leven en met hun kunst bezig kunnen zijn. Ik houd van interessante mensen", zegt van Bladeren.

Bron: Groninger Gezinsbode

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven