Wie stelt de mooiste gerechten samen met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten? Hier wil Bioland achter komen in de onlangs gelanceerde kookwedstrijd 'Bio-Toque 2012'. De finale zal plaatsvinden tijdens de BioFach, die van 15 tot en met 17 februari 2012 gehouden wordt in Neurenberg.
De wedstrijd begint met een schriftelijke voorronde, waarbij de kandidaten vóór 15 december met welke Bioland-ingrediënten ze hun innovatieve hoofdgerecht willen klaarmaken. De twee beste keukenteams (bestaande uit twee personen) mogen aantreden tijdens de finale op de BioFach. Daar moeten ze in een 'transparante' keuken hun voor-, hoofd-, en nagerecht bereiden.
De chefkoks met de meest overtuigende bio-creaties worden beloond met de prestigieuze juryprijs, de 'Bio-Toque 2012'. Alsmede vakantievouchers voor de Bio-Hotels.
Voor meer informatie: www.biotoque.de/home.html
Abonneren
Vacatures
Finale tijdens BioFach
Oproep voor inschrijvingen kookwedstrijd 'Bio-Toque 2012'
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'