"Belangrijk om alle zintuigen te gebruiken"

Kookles met Marion Pluimes bij Estafette Breda

Tholen - Gisteravond heeft ook Marion Pluimes het kookeiland van de vernieuwde Estafette-winkel in Breda ingewijd. Ze gaf een kookles in vegetarisch en biologisch koken. Ook voormalig filiaalleidster Ingrid Feltman deed mee aan de les. Zij nam nog even het woord. "De opzet van het kookgedeelte in de vernieuwde winkel was echt mijn ding. We hebben zoveel mooie producten in deze winkel liggen. Daar moet iets mee gedaan worden. Het kookeiland heeft echt toegevoegde waarde hier."

Klik hier om de foto's van de kookles en de vernieuwde Estafette-winkel te bekijkenTot verbazing van Marion was onder de vijftien deelnemers ook een man. "Dat komt niet zo vaak voor." Vandaar ook dat ze begon met 'welkom dames'. De deelnemers hadden verschillende verwachtingen. Nienke hoopt bijvoorbeeld ideeën op te doen. "Ik wil graag nieuwe ingrediënten gebruiken." Een ander gaf aan het als ouder belangrijk te vinden om haar kinderen van goede voeding te voorzien. Ook was onder de deelnemers iemand die sinds een tijdje vegetarisch eet en graag geïnspireerd wilde worden.Op het menu stond een wortellinzensoep, een pastinaak-kaasburger, gebakken rode kool, gierst en pruimentaart. Een voor een liet Marion zien hoe deze gerechten met echte ingrediënten bereid moeten worden. Sommige ingrediënten riepen wel wat vragen op. Smaakmaker Kobu vereiste bijvoorbeeld wat uitleg. Ook hadden de meesten nog nooit een nootmuskaat gezien.

Ze gaf als tip om iedere dag een soepje te bereiden. "Dit bevat heel veel mineralen." Belangrijk is ook om bij het koken echt de zintuigen te gebruiken. "Dan kan er weinig misgaan." Tussen de les door werden volop vragen gesteld, over de ingrediënten, maar Marion werd ook gevraagd naar haar mening over E-nummers.

Klik hier om de foto's van de kookles en de vernieuwde Estafette-winkel te bekijken


De deelnemers mochten op het eind uiteraard zelf alles proeven

Variatie op de Kaart

Marion zet zich ook volop in voor meer variatie in vega-gerechten op de kaart. "Geitenkaas, iets met champignons en rabarber. Daar blijft het vaak ook bij." Ze heeft in het kader van 'Variatie op de Kaart' dinsdagavond zo'n 100 koks onderricht over gevarieerd vegetarisch koken. Een gierstgerecht won. "Dat was erg leuk. Ik had dit even daarvoor uitgelegd, aangezien het goed bereiden van gierst echt niet eenvoudig is."

Klik hier om de foto's van de kookles en de vernieuwde Estafette-winkel te bekijken

Voor meer informatie: www.pluimes.nl, info@pluimes.nl, 076 5153809.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.