Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meest duurzame hotel van Nederland opent op 26 september

Aanstaande maandag 26 september opent het Green Meet*s resort in Erica, Drenthe na een succesvolle proefperiode, officieel zijn deuren. Na onlangs al de Zoover Award 2011 te hebben ontvangen, kende het internationale keurmerk voor duurzaamheid in de horecabranche Green Key het hotel liefst 37 punten toe, waarmee Green Meet*s resort het meest duurzame hotel van Nederland is.

Duurzaamheid in alle facetten

Green Meet*s legt de focus op duurzaamheid in alle facetten. In de keuken wordt voor 80 procent gewerkt met biologische en regionale producten. Het hotel krijgt een eigen boomgaard en een kruidentuin. Verder heeft het als streven op korte termijn zelfvoorzienend te zijn voor het genereren van zijn eigen energie. Reeds effectieve duurzame en 'groene' oplossingen zijn onder meer: tientallen warmtekorven onder het resort die in de winter aardwarmte doorgeven en in de zomer zorgen voor koelte; afvalwater wordt middels een helofytenfilter gezuiverd voor hergebruik voor onder andere het beregenen van de golfbaan; grote delen van het raamoppervlak zijn van bijzonder isolerend en hoogwaardig innovatief materiaal gemaakt. Zo is het het eerste hotel ter wereld dat - als demolocatie - het Cool-Lite isolerend glas van Saint Gobain SAS heeft toegepast. Dit glas houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten.

Feestelijke opening met bijzondere gasten

Op deze officiële openingsdag zal Dieuwertje Blok een dynamische talks how leiden, bijgestaan door misschien wel de meest bekende inwoner van Erica, Daniël Lohues als tafelheer. Cargo Vibes zorgt voor een muzikaal intermezzo. Dieuwertje gaat in gesprek met onder andere Wethouder Sleeking, directeur Green Key Erik van dijk, de trotse hotelexploitanten Emile & Sione Götte en projectinitiator Leo de Kok. De bandleden van BLØF zijn vrienden van het huis en worden verwelkomt als speciale gasten. Zij hebben geen officiële rol in het programma, maar het lijkt erop dat in de roemruchte muziekgeschiedenis van Erica op deze dag een vrolijk hoofdstuk wordt bijgeschreven.

Bron: Tourpress Holland
Publicatiedatum: