Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wel ruimte voor wijzigingen

Ontevredenheid over nieuwe 'Food Bill' in Nieuw-Zeeland

Politici en ambtenaren in Nieuw-Zeeland lijken overrompeld te zijn door een petitie tegen de nieuwe 'Food Bill'. Bijna 4000 mensen hebben de petitie ondertekend. De petitie stelt dat voedsel een fundamenteel mensenrecht is. En volgens tegenstanders komt de voedselveiligheid door de 'Food Bill' in het geding.

"De 'Food Bill' zal initiatieven zoals gemeenschappelijke tuinen, boerenmarkten en groenten- en fruitkraampjes langs de weg ernstig belemmeren", zeggen de organisatoren van de petitie, nzfoodsecurity.org.

Tegenstanders van de wet claimen dat de onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst en de belangen in genetisch gemodificeerd zaad achterliggende argumenten voor de nieuwe wet zijn. Ze verwijzen ook naar wijzigingen van de Amerikaanse voedselwetten, deze worden gezien als een aanval tegen biologisch voedselproducenten- en distributeurs.



Sue Kedgley van 'Green MP' en minister van voedselveiligheid Kate Wilkinson zeggen dat in het wetsvoorstel per ongeluk dit soort activiteiten opgenomen zijn en dat ze open staan voor eventuele wijzigingen.

Wilkonson gaf aan dat ze er alles aan zal doen om de goede initiatieven te beschermen, en ze zal ervoor zorgen dat het werkgelegenheidssysteem Wwoof niet wordt verstoord. "Het is zeker niet mijn bedoeling om de bedrijven die 'Wwoofers' de kans geven in de weg te zitten. Consumenten moeten gewoon in ruil voor eten kunnen werken."
Publicatiedatum: