Juist veel meer bio-komkommers verkocht

EHEC-crisis schokt Oostenrijkse bio-consument niet

AMA Marketing heeft wederom onderzoek gedaan naar de huidige situatie op de Oostenrijkse biologische markt. Bemoedigend zijn de ontwikkelingen in de biologische groenten. Deze sector zijn vrijwel ongedeerd door de EHEC-crisis gekomen. Dit blijkt uit de nieuwste gegevens.

Ook uit de verkoopcijfers van de komkommer, die in de nasleep van het schandaal ten onrechte in diskrediet gebracht is, blijkt het vertrouwen van de consument in biologisch. In mei en juni is namelijk 37,4 procent meer komkommers verkocht dan in dezelfde periode in 2010. Dit koopgedrag toont duidelijk de centrale rold ie vertrouwen speelt in de keuze voor biologisch. Vijftig procent van de respondenten zei ook dat zij na de EHEC-crisis nog meer dan voorheen vertrouwen op voedsel van Oostenrijkse oorsprong.

Oorsprong

Uit de studie blijkt ook dat drie kwart van de Oostenrijkers er van uit gaat dat de in Oostenrijk aangeboden biologische voeding ook daadwerkelijk uit Oostenrijk afkomstig is. En 83 procent van de ondervraagden weet dat het rood-wit-rode AMA label de Oostenrijkse oorsprong garandeert.





Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven