Koopbereidheid veel minder sterk geraakt

Consumentenvertrouwen in augustus gekelderd

Het vertrouwen van Nederlandse consumenten heeft in augustus een zware knauw gekregen, door grote ongerustheid over het economisch klimaat. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De indicator van het consumentenvertrouwen daalde in augustus met 9 punten tot -21, van -12 in juli.

Consumenten waren vooral pessimistisch over het economisch klimaat. De deelindex daalde met 22 punten tot -38. Zowel het oordeel over de afgelopen twaalf maanden als over de komende twaalf maanden werd aanzienlijk somberder, met dalingen van respectievelijk 25 en 21 punten.

De koopbereidheid van consumenten werd veel minder sterk geraakt. Deze deelindex daalde met 1 punt tot -10, waarmee de koopbereidheid laag blijft. Consumenten werden iets negatiever over hun eigen financiële situatie, maar vinden de tijd wel iets gunstiger voor het doen van grote aankopen.

Bron: Beurs.NL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.