BFA in Australië geeft gids uit voor biologische consument

Een piek in het aantal aankopen van biologische levensmiddelen door Australische huishoudens heeft ertoe geleid dat de organisatie 'Biological Farmers of Australia' een gids heeft uitgegeven waarin de verschillen tussen de biologische en conventionele producten worden toelicht.

De directeur en voorzitter van de organisatie, Andrew Monk, geeft aan dat de binnenlandse verkoop van biologische producten in twee jaar met 50 procent is gegroeid, van 623 miljoen dollar in 2008 tot 947 miljoen dollar vorig jaar. Onderzoek toont aan dat in 2010 meer dan 60 procent van de Australische huishoudens actief biologische producten heeft gekocht.

De nieuwe gids, volgens de 'Biological Farmers of Australia' de eerste in haar soort in Australië, geeft antwoorden op veelgestelde vragen over biologische landbouw en legt de gecompliceerdheid van de Australian Certified Organic Standards uit.

''Er zijn veel mensen die regelmatig biologische voedingsmiddelen kopen, die vragen hebben. De meeste mensen weten weinig over wat normaal is in levensmiddelen of over de complexiteit van biologische voeding", aldus Monk. De gids heeft betrekking op regels voor varkensvlees, zuivel, gevogelte, eieren, honing, verwerkte voedingsmiddelen en dranken, cosmetica en huidverzorgingsproducten en diervoeders.

Klik hier om de gids te bekijken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven