Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'a matter of TASTE' zet kistjes met vergeten bio-groenten op tafel

Full service partycateraar 'a matter of TASTE' heeft voor de tweede maal met succes de chefs table georganiseerd in de keuken van hun thuisbasis Het West Indisch Huis. De chefs table is geïntroduceerd als opdracht voor de leerlingen in de keuken om goede relaties te verrassen met een culinaire belevenis.
 

Kistjes vergeten biologische groenten

Jeroen Venkel, bezig met zijn laatste stage kreeg de steekwoorden 'sexy & verrassend' en 'groen & biologisch' mee. Aan de lange chefs table, gedekt met echt gras en rood geblokte tafellopers en gedecoreerd met verschillende cressen, veldbloemen en kistjes vergeten biologische groenten, proeft een select gezelschap letterlijk en figuurlijk de sfeer van de keuken in een informele zetting.
 

Groene stroom als intermezzo

Bij de heekfilet als voorgerecht werd á la minute met stikstof bereid tomatenijs geserveerd. De soep, een bouillon van eekhoorntjesbrood, werd uit een gieter over een tartaartje van hertenkalf, in de borden geschonken. Voor het hoofdgerecht, een duo van Baambrugse big, was er als verfrissend intermezzo ‘groene stroom’; het bloemknopje van de Sechuan plant zorgde voor de nodige commotie. Het digestief werd geserveerd in een mondspray flesje. De menukaart gemaakt van handgeschept katoenpapier met veldbloemzaden kregen alle gasten mee naar huis.
 

Een kunstwerk van elk gerecht

Sales Manager Tico Mak kijkt terug op vier geslaagde avonden, vol positieve reacties. "Dat we een luxe uitstraling hebben en kwalitatief hoge gerechten serveren weten onze gasten wel. Met de chefs table laat ons keukenteam zien hoe 'innovatief' ze zijn en dat ze van elk gerecht een kunstwerk kunnen maken. Dit komt niet alleen naar voren in de presentatie, maar ook op de originele wijze van serveren. Jeroen is zeker geslaagd!"

Bron: High Profile
Publicatiedatum: