Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ricura-ras biedt ook mogelijkheden voor de biologische teelt"

International Melon Days geven boost aan Mellissimo-concept



Vorige week organiseerde Rijk Zwaan de International Melon Days. Op het gloednieuwe demostation in Murcia – La Marina – was er vooral veel aandacht voor het Mellissimo-concept. De International Melon Days werden bezocht door Spaanse telers, belangrijke Europese spelers in de productie en handel van meloenen en een aantal retailers.



Teeltadviseurs en ketenspecialisten van Rijk Zwaan informeerden bezoekers over de mogelijkheden die de rassen van Rijk Zwaan bieden binnen de verschillende meloentypes. De gehele week – maar in het bijzonder op donderdag - was er veel aandacht voor Mellissimo, een meloenenconcept van Rijk Zwaan dat bestaat uit kleine Piel de Sapo meloenen.



Handzaam en stabiele kwaliteit

Rijk Zwaan ketenmanager Vincent van Wolferen legt uit waarom dit concept zo'n groot potentieel heeft: "De Piel de Sapo meloen is enorm populair in Spanje maar daarbuiten nog vrijwel onbekend. Een van de redenen hiervoor is dat de Noord-Europese consument liever een kleinere vrucht wil. Dit is precies wat wij kunnen bieden met Ricura RZ: dezelfde lekkere smaak, maar dan in een handzaam formaat en jaarrond met dezelfde hoge kwaliteit. Ricura is het eerste ras binnen het Mellissimo-concept, dat ook mogelijkheden biedt voor de biologische teelt en de komende jaren nog verder zal worden uitgebreid."



Groot potentieel

Mellissimo bleek ook erg populair in de smaaktesten die Rijk Zwaan organiseerde tijdens de Melon Days. Bezoekers konden aangeven welke rassen – zowel ‘oude’ als nieuwere – zij het lekkerst vonden: informatie waar Rijk Zwaan weer mee verder kan. Tenslotte was er een presentatie van de Engelse retailer Asda. Die legde uit hoe belangrijk het is om de consument een hoogwaardig, betrouwbaar product te leveren. De producteigenschappen van Mellissimo passen perfect bij dit streven. “De International Melon Days hebben zowel Rijk Zwaan als onze partners veel inspiratie en positieve energie gegeven. Dit bevestigt het grote potentieel van het meloenenassortiment van Rijk Zwaan. En in het bijzonder dat van het Mellissimo concept!”, aldus Van Wolferen.

Publicatiedatum: