Duurzaamste vloerbedekking ter wereld opnieuw officieel 'eco-erkend'

Marmoleum krijgt Cradle-to-Cradle Zilver certificaat

Marmoleum, de van nature duurzame vloerdekking van Forbo Flooring, heeft deze week het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat gekregen. Daarmee wordt het oer-Hollandse product dat al 112 jaar in de Zaanstreek wordt geproduceerd, opnieuw officieel 'eco-erkend'. Marmoleum is wereldwijd beloond met vele milieucertificaten, waaronder het Nederlandse Milieukeur en de top-milieuklasse 1A volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie). Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat voegt daar een belangrijke erkenning aan toe.


De natuurlijke ingrediënten van Marmoleum

Marmoleum heeft de overtuigende milieuprestaties te danken aan het gebruik van zorgvuldig gecontroleerde en geteelde duurzame grondstoffen. De voornaamste grondstof is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Op de pigmenten en lak na zijn al deze ingrediënten (97 procent) natuurlijk. Daarnaast is 67 procent van de bestanddelen hernieuwbaar en plantaardig. Bovendien zijn houtmeel en tallolie restproducten van de houtindustrie die Forbo hergebruikt. Marmoleum is verder composteerbaar en kan in zijn geheel gerecycled worden.

Het Cradle-to-Cradle gedachtegoed is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, bouwen en leven in het algemeen. De kern van Cradle-to-Cradle is het principe: afval is voedsel. Alle gebruikte materialen dienen biologisch afbreekbaar te zijn of dienen na hun leven in het ene product, nuttig te kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij mag geen kwaliteitsverlies optreden en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Op die manier is de kringloop van afval tot voedsel compleet. En dat gaat al 112 jaar op voor Forbo's Marmoleum. De Cradle-to-Cradle filosofie sluit ook goed aan bij de levenscyclusanalyses (LCA's) die Forbo al jarenlang uitvoert om de duurzaamheid van haar producten te bevorderen.


Vlasplant is de voornaamste grondstof van Marmoleum

Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60 procent leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.

Kijk voor meer informatie op www.forbo-flooring.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven