Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CertiQ meldt explosieve groei in groene stroom

CertiQ, de organisatie die erop toeziet dat stroom die als groen wordt verkocht ook daadwerkelijk duurzaam is opgewekt, bestaat tien jaar en meldt een 'explosieve groei'.

In de eerste maand van het bestaan, juli 2001, kwamen 905 installaties in aanmerking voor zogeheten groencertificaten. Per 1 juli dit jaar gaat het om 9.200 installaties. Ging het in juli tien jaar geleden nog om 1.777 megawattuur aan stroom, nu is dat 899.182 megawattuur.

Als bedrijven in aanmerking willen komen voor subsidie bij het opwekken van groene stroom, zijn ze aangewezen op CertiQ.

Telebankieren

Ruim 2 miljoen Nederlanders kiezen voor groene stroom. Er is een systeem ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ze niet bedonderd worden. Dat systeem is te vergelijken met telebankieren.

Als een leverancier aan 10.000 huishoudens gemiddeld 3,6 megawattuur per jaar levert, moet die 36.000 'garanties van oorsprong' van 1 megawattuur afboeken van een rekening. Zo wordt voorkomen dat de stroom twee keer als 'groen' wordt verkocht.

Het gaat bij groene stroom in Nederland om windmolens, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Bron: Duurzaam Gebouwd
Publicatiedatum: