Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ons concept moet ook buiten Amsterdam een begrip worden"

Burgermeester maakt de hamburger culinair

Tholen – Meesterlijke burgers. Daar staat Burgermeester in Amsterdam en omstreken bekend om. Burgermeester heeft inmiddels drie filialen in Amsterdam. Als het aan de ondernemers ligt, worden dit er in de toekomst zeker nog meer. "We werken voornamelijk rechtstreeks met kleine boeren, zodat we exact weten waar de producten vandaan komen", licht Dion Eggen toe. Dion is één van de drie eigenaren. Zijn compagnon Vincent is met het idee gekomen toen hij een hamburger at in Nieuw-Zeeland. "Toen zijn we gaan nadenken hoe de hamburger culinair kan worden gemaakt. Dat bleek erg leuk en uitdagend."


De hamburgers worden vers bereid

In veel van de ambachtelijk bereide hamburgers van verantwoorde ingrediënten zitten ook biologische producten verwerkt. Dion benadrukt echter dat het belangrijkste is dat de producten van goede kwaliteit zijn. "We willen geen concessies doen als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid." Biologisch is geen cruciale voorwaarde. "Biologisch is een heel goed keurmerk, maar het werkt vooral grote producenten in de kaart. De verduurzaming is als je het mij vraagt haar doel voorbijgestreefd. Dankzij het bio-keurmerk worden bedrijven die heel duurzaam werken, maar geen certificaat hebben, op één hoop gegooid met boeren die wel 'slechte' middelen gebruiken. Dat vind ik echt zonde."

Burgermeester heeft in het verleden bijvoorbeeld ook met Texels lam gewerkt. "Hier zijn we echter mee gestopt toen bleek dat de slager de boer niet eens kende." De kip die Burgermeester in de hamburgers verwerkt is wel biologisch. "Daarvan weten we exact waar het vandaan komt. Voor de rest komt het vlees vooral van boeren uit de buurt."


De locatie aan Elandsgracht

Eigen keten

Het doel van de ondernemers is een eigen hamburgerketen op te zetten. "Het blijft niet hierbij, we willen verder gaan uitbreiden. Belangrijk is wel dat we dezelfde kwaliteit moeten kunnen blijven garanderen. Burgermeester moet ook buiten Amsterdam een begrip worden." De hamburgers worden dagelijks vers bereid. En Burgermeester past de kaart om de drie maanden aan. De gast heeft ook inbreng: de burger van de maand is altijd een suggestie van de gast. "Zij kunnen hun suggestie indienen door een speciaal kaartje in te vullen. Het is erg leuk om deze suggesties door te spitten, er komen vaak erg originele recepten uit."


Diverse vega-burgers op het menu

Vega

Op de kaart staan ook veel vegetarische hamburgers. "Zelf ken ik vrij veel vegetariërs, daarom was het voor mij belangrijk om niet slechts één vega-hamburger op de kaart te zetten. Vegetarisch is vaak een ondergeschoven kindje, maar wij geven vegetariërs juist even veel keuze. We werken bijvoorbeeld met Egyptische falafel, evenals rode linzen, risotto en pompoen." Onlangs kreeg Dion een mooi compliment van een gast: "Hij vond de burger erg lekker en had niet eens geproefd dat het vegetarisch was." Het is ook een goed teken dat bij Burgermeester ook vegetariërs in dienst zijn, dit is toch vrij bijzonder voor een in hamburgers gespecialiseerd bedrijf.

Voor meer informatie:

Dion Eggen
Burgermeester
Barentzstraat 317
1013 NN Amsterdam
0900 287 43 77
dion@burgermeester.eu
www.burgermeester.eu