MVO-ambities van het MKB onderzocht

Het EIM heeft onderzoek gedaan naar de MVO-ambities in het MKB. In het voorjaar van 2011 zijn in het Beleidspanel MKB aan 1.663 MKB-bedrijven met tussen twee en 250 werkzame personen een aantal vragen gesteld over hun aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, in het MKB ook vaak duurzaam ondernemen genoemd. Aan de bedrijven is onder meer gevraagd naar hun perceptie van hun positie op een denkbeeldige MVO-ladder en hun ambitie op die ladder over drie jaar. De onderzoeksresultaten zijn vervolgens gewogen naar het totale Nederlandse MKB.

Het onderzoek laat zien dat een kleine 60 procent van het MKB aangeeft dat men zich op de MVO-ladder bevindt. Nog eens negen procent van het MKB is van mening weliswaar niet op de ladder te staan, maar de ladder inmiddels wel in het 'zicht' te hebben. Slechts drie procent van de bedrijven claimt de bovenste trede te hebben bereikt. Ongeveer 29 procent van het MKB laat MVO nu voor wat het is en is momenteel inactief op dit terrein.

Kijkend naar het aantal MVO-activiteiten waar het MKB de afgelopen jaren flink aan heeft gewerkt, blijkt duidelijk dat het grotere MKB de afgelopen jaren aan de meeste MVO-aspecten werkte, en energiebesparing en milieumaatregelen vooral bij kleinere MKB-bedrijven in beeld waren.

Klik hier om alle onderzoeksresultaten te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven