EWG informeert consumenten hoe de pesticiden-inname te verminderen

De Amerikaanse Environmental Working Group heeft de Shopper's Guide to Pesticides uitgebracht. In deze lijst staan ook conventioneel geteelde producten. Aangezien het volgens de organisatie beter is om deze producten te eten, dan helemaal geen groenten en fruit te eten.

De 'guide' helpt de consument te bepalen in welke soorten groenten en fruit de meeste residuen en pesticiden zitten. Van deze groenten- en fruitsoorten is het volgens de Environmental Working Group het belangrijkst om de biologische variant te kopen. "U kunt de inname van pesticiden sterk verminderen of zelfs vermijden door de 12 meest vervuilde groenten en fruit te vermijden en juist voor de minst vervuilde groenten- en fruitsoorten te kiezen."


Links de lijst die het beste biologisch ingekocht kunnen worden (Dirty Dozen), rechts de lijst conventioneel geteelde groenten en fruit die de minste pesticiden bevatten

Bekijk hier de volledige lijst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.