Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
National Organic Program verhoogt bio-omzet in de VS

Organic Monitor verwacht nog meer onevenwichtigheden in vraag en aanbod

Uit een rapport van Organic Monitor is gebleken dat Noord-Amerika nu de belangrijkste markt voor biologisch is. Volgens velen is dit te danken aan het National Organic Program (NOP). Dit programma heeft ervoor gezorgd dat biologische producten vandaag de dag goed zichtbaar zijn in de reguliere detailhandel.

Verse groenten en fruit beschikken over het grootste marktaandeel, maar Amerikanen kopen over het algemeen sowieso steeds meer biologisch voedsel en dranken. Deze producten worden namelijk als gezonder en meer natuurlijk gezien dan hun niet-biologische equivalenten.

De West-Europese markt is de op één na grootste in de wereld. Volgens het rapport lijden een aantal Europese landen onder overcapaciteit, als gevolg van afnemende groeicijfers.

Ook in steeds meer ontwikkelingslanden is een stijging waar te nemen. Boeren worden aangemoedigd door de overheid en voelen zich aangetrokken door de exportvoordelen van de biologische voedselproductie. Het rapport roept echter op tot voorzichtigheid, het waarschuwt dat het potentieel van exportmarkten vaak wordt overschat.

De marktgroei is aan het vertragen en de wereldwijde biologische voedselindustrie zal in de toekomst waarschijnlijk gekenmerkt gaan worden door onevenwichtigheden in vraag en aanbod. De geïndustrialiseerde wereld de meeste bio-omzet blijven genereren, terwijl andere regio's waarschijnlijk hoge groei zullen zien als gevolg van de groeiende populariteit van regionale markten. De vorming van handelsblokken en een stijgende consumentenvraag zal de vraag in andere landen stimuleren. 
Publicatiedatum: