Natuurlijke grondstoffen, volledig biologisch afbreekbaar

Forbo introduceert nieuwe Marmoleum-collectie: Unexpected Nature

Forbo Flooring heeft een nieuwe Marmoleum-collectie geïntroduceerd met zeer verrassende kleuren, genaamd Unexpected Nature. De onverwachte kleuren en spectaculaire patronen zijn bij uitstek geschikt voor inspirerende vloerontwerpen.

De nieuwe collectie van in totaal 18 gestreepte en gemarmerde dessins brengt het authentieke, eerlijke en natuurlijke karakter van het 111-jarige Marmoleum op verrassende wijze naar voren. Marmoleum is gemaakt van 97 procent natuurlijke grondstoffen, is volledig biologisch afbreekbaar en heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar.

De Unexpected Nature-collectie komt van Nederlandse bodem; de productie vindt plaats in de Forbo-fabriek in Assendelft. De grondstoffen zijn duurzaam en worden zorgvuldig gecontroleerd en geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit tallolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97 procent van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled. Marmoleum is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar en kan in zijn geheel hergebruikt worden.

Alle Marmoleum vloeren van Forbo hebben een levensduur van meer dan 25 jaar en zijn voorzien van een hoogwaardige beschermlaag die de vloer beschermt en het reinigingsproces vergemakkelijkt. Hierdoor zijn voor het onderhoud minder chemicaliën nodig en blijven de eigendomskosten op lange termijn opmerkelijk laag.

De negen nieuwe gemarmerde dessins bestaan uit rijke tinten, frisse heldere pastels en gelijkmatig verdeelde warme en koude tonen. De collectie wijkt opvallend af van de bestaande Marmoleum kleuren. De gestreepte dessins staan in het teken van contrasten: zacht en krachtig, ruig en verfijnd, zwaar en licht, en vol en pastel. De collectie bevat ook koele kleuren die tot nu toe ontbraken. De vloeren binnen elke serie zijn zo ontworpen dat ze uitstekend met elkaar combineren.

Klik hier voor meer informatie.
 
Bron: Facility-info.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.