Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Geen last van duurdere grondstofprijzen'

Herso maakt tafels van afvalhout voor verantwoorde kantoorinrichting

Tholen - Herso uit het Brabantse Loosbroek is overtuigd van het No Waste-principe. Het bedrijf maakt voornamelijk tafels van afvalhout. Bedrijven kunnen hierdoor hun kantoor of vergaderruimte verantwoord inrichten. De eindproducten zijn heel divers. Dit varieert van u-vormige krukjes tot grote tafels voor in vergaderruimtes. "Veel mensen willen niks van vuilnis weten, terwijl er vaak juist iets moois onder zit. Wij laten zien wat hier allemaal van kan worden gemaakt", Rik Ruigrok toe.


De grote zolder van het bedrijf, die 1400 vierkante meter groot is, staat vol met afvalhout. Dit is heel divers, van keukenkastjes tot een hele partij aan vloeren. "Er komen ook steeds meer dingen onze kant op." Rik vertelt dat Herso ook duidelijk profiteert van de locatie. "We zitten op de route richting het containerpark. Men moet daar natuurlijk betalen voor het afval dat zij droppen, daarom wordt veel hout onderweg bij ons gedropt. Het is erg leuk om dan op maandag eens te kijken wat er allemaal wel niet tussen zit."

De herkomst van het afval is heel uiteenlopend. De medewerkers bij Herso verwerken bijvoorbeeld ook wel eens afval dat van afgebroken boerenschuren afkomstig is. Ook gemeenten die bomen kappen en voor een deel van de bomen geen praktisch doel hebben, brengen deze naar het bedrijf.'Waste of time'

Herso is nu tien jaar bezig. "Eerst noemden mensen het een 'waste of time', nu is voor hen wel duidelijk wat het No-Waste-principe inhoudt. Velen geloven als ze het eindresultaat zien niet dat het gemaakt is van afval." Het bedrijf gooit niks weg. De houtsnippers en het schuurstof worden door de Van Kaathoven Groep verder verwerkt. "Zij gebruiken dit voor methylalcohol, kattenbakvulling of compost."

Marktsituatie

Het bedrijf heeft een drukke periode achter de rug. "We zijn nu bezig met het aanvullen van de zolder. Dit houdt in dat we lijmen, lijmen tot we een ons wegen." Rik vertelt dat zij momenteel profiteren van de marktsituatie. "De duurder wordende grondstofprijzen zijn terug te zien in de productprijzen van de concurrenten. Daar hebben wij geen last van." Ook geeft hij aan dat veel bedrijven in de houtindustrie nog ouderwets bezig zijn en dat innoveren tijd kost. "Gelukkig wordt de huidige generatie wel wat bewuster opgevoed, daarom heb ik er vertrouwen in dat de situatie in de toekomst anders zal zijn."

Voor meer informatie: Rik Ruigrok, 0413-292090, www.herso.nl.