Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green Organics gestart met de zaai van biologische erwten

Deze week is Green Organics gestart met het zaaien van de percelen biologische erwten. Het eerst gezaaide perceel ligt bij het voetbalstadion van Almere City F.C.

De erwten zijn gezaaid op percelen van grootlandbouwbedrijf BV ERF. Het zaaien bij BV ERF wordt uitgevoerd door medewerker Arnoud Hoekstra. BV ERF bewerkt het land voor en zaait haar producten volgens het rijpaden-systeem, wat betekend dat er nooit gereden wordt op het zaaibed. De machines rijden op rupsen en zijn voorzien van het GPS-systeem. Voordelen zijn onder andere een egale opkomst en uniforme afrijping van het product.



In overleg met Gerard de Pee, Quality & Sourcing Manager bij Green Organics, en de agro-afdelingen van de afnemers worden de rassen zorgvuldig gekozen en de zaaiplanningen gemaakt. De erwten worden geteeld voor de verwerkende industrie zoals de Conserven- en Diepvries industrie. De eerst gezaaide biologische erwten zijn bestemd voor ARDO Diepvries, Europa's grootste diepvries producent.

De biologische erwtenteelt is een teelt die onder de categorie 'Top-Sport' valt. Met name rondom de oogsttijd medio juni/juli is het altijd een prachtige sport en dito uitdaging om de erwten in de juiste hard-heden aan de fabrieken geleverd te krijgen. Daarvoor is een haarscherpe afstemming van zaai-, oogst- en verwerking planning een absolute must. De uitgangsposities qua zaaiomstandigheden bij de aanvang van het zaaiseizoen 2011 zijn een stuk beter dan in 2010. Een goede start is het halve werk.


Gerard de Pee (links) bekijkt de zojuist ingezaaide erwten

Met de erwten zaai is de aftrap verricht voor het nieuwe industriegroenten teeltjaar 2011.

De producten die straks wat zaaien betreft in rap tempo na de erwten volgen zijn: spinazie, suikermaïs & sperziebonen. Over de belangstelling vanuit de verwerkende industrie voor Nederlandse industriegroenten in 2011 is Green Organics uitermate tevreden.



De professionele telers, goede logistieke omstandigheden, efficiënt geplande oogstmachines en de op maat werkende teelt- en oogstbegeleiding zijn volgens het bedrijf basisfactoren voor een succesvolle organisatie van de diverse teelten. Korte lijnen en heldere communicatie maken de producttreinen sluitend. "Het moet goed en anders hoeft het niet", is het credo bij de industriegroenten.

Voor meer informatie:
Jan Groen
Green Organics B.V.
De Kormme Rijn 1
8253 RG Dronten
06 53201760
0321 385340
jan@greenorganics.nl
www.greenorganics.nl
Publicatiedatum: