Brabantse kinderen nemen deel aan biologisch verantwoorde kookclinic

Het Fioretti College in Veghel stond woensdag 22 december in het teken van gezond eten. Onder toeziend oog van sterrenkok Ton Verhaar en NOS-verslaggever Theo Verbruggen werd er biologisch verantwoord gekookt door zestien kinderen. Dit waren leerlingen van basisschool 't Heibosch en brugklassers van het Fioretti College. Alles stond in het teken van Jongeren Op Gezond Gewicht.

De kookclinic was onderdeel van het JOGG-project. Veghel is koplopergemeente als het gaat om Jongeren Op Gezond Gewicht. Om dat nog eens te benadrukken werd er, onder leiding van sterrenkok Ton Verhaar en met hulp van Hutten Catering, een gezonde maaltijd opgediend. Er is een viergangenmenu bereid. Onder andere met een gezonde tegenhanger van een visstick, een duurzame vissoort, de zogenoemde Claresse Filet. Het tweede en derde gerecht bestond uit diervriendelijk en biologisch vlees. Een hamburger van rundvlees en een kipspiesje met groente, zoals biologische prei." Het toetje zorgde voor de kerstsfeer. Een 'kerstbal' van ijs, uiteraard biologisch.

Bron: Maasdriehoek.kliknieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.