'Zij moeten druk gaan uitoefenen op beleidsmakers'

Franse bio in kantine-actie hoopt op medewerking ouders

De Franse afdeling van WWF, die zich sinds 2009 inzet om het aandeel biologische voeding in schoolkantines te verhogen, gaat in gesprek met belanghebbenden die het voor het zeggen hebben in de kantines. Ook gaan ze ouders meer betrekken bij de acties.Frankrijk heeft als doel gesteld om in 2012 een aandeel van 20 procent aan biologische producten te verwerken in menu's van schoolkantines. Dit ligt nu nog op minder dan 2 procent volgens Serge Orru, voorzitter van WWF-France.

De organisatie heeft een persconferentie gehouden in een Parijse school, deze school was de eerste in Parijs die in 2001 begonnen is met invoering van bio in de kantines. Vandaag de dag ligt het bio-aandeel daar tussen 40 en 60 procent.De voorzitter kondigde verschillende maatschappelijke activiteiten aan voor in juni 2011. Tijdens de eerste fase zal onderzoek worden gedaan onder ouders (info op www.ouiaubiodansmacantine.fr). De hoop is dat ouders vervolgens bij lokale ambtenaren het belang van een hoger bio-aandeel gaan aankaarten. "We willen dat zij druk gaan uitoefenen op de beleidsmakers", aldus Orru.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.