Almere meest klimaatneutrale gemeente in Flevoland

De gemeente Almere mag zich, door haar concrete inspanningen van het afgelopen jaar, een jaar lang meest klimaatneutrale gemeente van Flevoland noemen. De gemeente kreeg de bijbehorende Klimaat Bokaal vrijdag overhandigd.

Vera Dam, directeur van Natuur en Milieufederatie Flevoland: "Het klimaat- en energiebeleid wordt duidelijker zichtbaar in Almere. De gemeente heeft dit jaar een forse sprong gemaakt. De uitdaging voor de gemeente Almere is nu om de koppositie vast te houden in deze tijd van bezuinigingen." Wethouder Berdien Steunenberg nam de klimaatbokaal in ontvangst uit handen van wethouder Van Amerongen, de winnaar van vorig jaar.

"Wij zien dit als een aanmoedigingsprijs voor onze inzet. De ambitie is om deze bokaal volgend jaar te houden en dat Lelystad dan wederom als tweede eindigt", zegt zij. Alle zes Flevolandse gemeenten hebben een vragenlijst ingevuld met de geleverde inzet op klimaat en energie in 2010. Natuur en Milieufederatie Flevoland en haar lidorganisaties beoordeelden dit voor vijf thema's, zoals duurzame energieopwekking, voorlichtingscampagnes, en maatregelen in de eigen organisatie.

In Almere gaat het om bijvoorbeeld de oplevering van het Zoneiland en de 104 passiefwoningen in Columbuskwartier. Bovendien hanteert gemeente Almere strenge eisen bij de bouw van nieuwe gemeentelijke gebouwen, waardoor deze flink zullen besparen op energieverbruik. Ook voert de gemeente een haalbaarheidsonderzoek uit naar de verdere opwekking van windenergie en is zij actief betrokken bij klimaatbewuste burgers die in Almere het draagvlak voor energiebesparing willen vergroten.

Bron: Duurzaam Vastgoed en Almere vandaag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.