Provincie Utrecht steunt duurzame en besparende energieprojecten

Ondernemers in de provincie Utrecht die willen investeren in duurzame en energiebesparende energieprojecten, krijgen steun in de vorm van een provinciale garantstelling voor de meerkosten van de duurzame investering - het zogeheten Garantiefonds Energie.

Recentelijk is de eerste voucher voor 480.000 euro door de provincie afgegeven aan woningcorporatie Vallei Wonen uit Woudenberg voor een warmte-/koude-opslagsysteem voor het nieuwe woonzorgcomplex De Tuinen. Vallei Wonen wilde voor het woonzorgcomplex inspelen op zowel de maatschappelijke, duurzame rol van de woningcorporatie als op de veranderende lasten voor huurders. Voor De Tuinen zette de corporatie een Energie BV op om de wko-installatie te installeren en te exploiteren. Voor de financiering ervan werd bij Rabobank aangeklopt.

De garantie van het Garantiefonds houdt in dat de provincie garant staat voor de meerkosten van het duurzame energieproject als deze tussen de 50.000 en 500.000 euro bedragen. Het project draagt tenminste 20 procent bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Er wordt een terugverdienperiode aangehouden van 15 jaar.

Bron: Bouw&Wonen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.