'Menu's in dierentuinen moeten milieuvriendelijker'

De vijftien grote dierentuinen van Nederland zijn per brief opgeroepen om de menukaarten diervriendelijker te maken. Vrijwel alle vlees in de restaurants van de dierentuinen komt uit de dieronvriendelijke vee-industrie, zo blijkt uit een inventarisatie van Wakker Dier. In de dierenparken Gaiapark en Vogelpark Avifauna wordt zelfs de bedreigde diersoort paling geserveerd. Dit is volgens de stichting in strijd met het papieren beleid van de dierentuinen om zich in te zetten voor dierenwelzijn in het park en de bescherming van bedreigde diersoorten.

Men pleit voor diervriendelijker eten in de restaurants, bijvoorbeeld meer biologische snacks, vlees en zuivel. Er zijn wel enkele positieve puntjes: Safaripark Beekse Bergen, Apenheul, Gaiapark en Dierenrijk serveren al wel een biologische kroket en Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Amersfoort gebruiken biologische zuivel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.