Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beddenmerk Lavital zet in op (inter)nationale groei

Het Nederlandse beddenmerk Lavital met eigen ambachtelijk beddenatelier zet actief in op (inter)nationale groei in 2011. Het beddenmerk dat als enige in de wereld een Fairtrade certificaat heeft en zich nu voorbereid op Cradle to Cradle certificering verwacht in 2011 een verdubbeling van haar omzet.

Het familiebedrijf uit Noord-Holland lanceerde in 2006 het ambachtelijk op maat gemaakt beddenmerk Lavital. Frans Segers is de oprichter en ontwerper. Volgens hem kan de groei van Lavital vooral worden verklaard door de grote klanttevredenheid. "Slapen op een bed dat speciaal voor jou gemaakt is in Nederland, met gebruik van de allerbeste puur natuurlijke verantwoorde materialen die er te krijgen zijn."

De Lavital bedden en matrassen komen in de biologische Cradle to Cradle kringloop en kunnen na hun werkzame leven nog als andere voedingsstoffen, vezels of brandstoffen dienen. Als laatste kunnen ze worden gecomposteerd tot biologische meststoffen. Op deze wijze geven ze weer voeding aan nieuwe organische grondstoffen.

Groei

Segers is positief over de groei van Lavital. Internationale expansie is een belangrijke peiler. "We hebben een investering gedaan in onze organisatie, productie en mensen om de internationale groei van Lavital aankomend jaar door te zetten. Streven is om Lavital gefaseerd in de belangrijke hoofdsteden van Europa neer te zetten."

Publicatiedatum: