Initiatief van National Organic Program

VS stelt lijst van gecertificeerde bio-bedrijven beschikbaar

Het National Organic Program (NOP) in de VS heeft een volledig overzicht van de in 2009 door certificeringsagenten gecertificeerde bio-bedrijven beschikbaar gesteld. De lijst is voor het eerst beschikbaar via de website van de USDA (je moet wel over inloggegevens beschikken om te kunnen inloggen). Er kan onder andere worden gezocht op trefwoord, bedrijfsnaam, certificeringsagent en productaanbod.

De database zal ook de consument helpen bij het vinden van bedrijven die gecertificeerde bio-producten aanbieden. "De informatie in de databank moet nuttig zijn voor producenten, leveranciers en consumenten van bio-producten", aldus Miles McEvoy van de NOP. "De NOP blijft werken aan de verbetering van de kwaliteit van informatie. In januari zal een start worden gemaakt met de invoering van de in 2010 gecertificeerde bedrijven. De NOP zal steeds nieuwe informatie bieden aan het publiek.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.