Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: gemeente Overijse organiseert info-avond duurzaam bouwen

Op donderdag 9 december vindt in het Belgische Overijse de infoavond energiezuinig en duurzaam (ver)bouwen: duurder of goedkoper? plaats.

Er is iets fout met het Vlaamse bouwgebeuren: men isoleert ondermaats en onzorgvuldig waardoor de woningen thermisch op een gruyèrekaas lijken en te veel energie verliezen. Het is inderdaad niet eenvoudig om als bouwheer een weg te banen doorheen het kluwen aan tips en energiebesparende maatregelen allerhande die overal worden gepromoot. Welke zijn nu de meest energiebesparende maatregelen, welke de minst kostelijke, welke leveren het meeste winst op voor het milieu en welke ingrepen zouden bovenaan uw prioriteitenlijstje moeten staan?

Duurzaam (ver)bouwen staat voor een mix van maatregelen die de impact op het milieu en op onze gezondheid beperken, en die ons tegelijk toelaten een comfortabele en energiezuinige woning te ontwerpen waar tot de helft minder energie verbruikt wordt. Tijdens deze infoavond krijgt men een verhelderende kennismaking met de principes van energiezuinig en duurzaam bouwen. Er wordt dieper ingegaan op de planopbouw, isolatie, ventilatie, verwarming, water, verlichting en toestellen, van zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. Alles wordt zo veel mogelijk geïllustreerd met demonstratiemateriaal. Daarnaast komt ook het financieel aspect van (ver)bouwen aan bod, inclusief de toelichting van een uitgerekend subsidievoorbeeld .

De infoavond zal van start gaan om 20:00 uur en gaat door in het gemeentehuis (Justus Lipsiusplein 9). Deelname is gratis. Voor meer informatie kan men terecht bij de gemeentelijke milieudienst ([email protected]) of Dialoog vzw (Ivo Aerts, 0162 32649).

Bron: Nieuwsclub.be

Publicatiedatum: