Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel biologische en vegetarische producten

SAB biedt lunch van de toekomst op Dag van de Duurzaamheid

Op 11 november, Dag van de Duurzaamheid, biedt bedrijfscateraar SAB Catering landelijk in alle 280 bedrijfsrestaurants een lunch van de toekomst aan. Op deze dag wordt ook het nieuwe magazine SAB Duurzaam gelanceerd en worden posters opgehangen om aandacht te vragen voor duurzame catering.

Lunch van de toekomst

Op 11-11 biedt SAB aan 25.000 lunchgasten een lunch van de toekomst aan. De lunch van de toekomst is speciaal samengesteld met biologische en vegetarische producten. Op het menu staat: biologische tomatensoep, een warm vegetarisch lunchgerecht bestaande uit toast met mozzarella, tomaat en pesto en een sandwich 'nieuwe paling'. De 'nieuwe paling' is een goed en lekker alternatief voor de ernstig bedreigde paling, dat met 95% is afgenomen. De nieuwe paling is bij SAB op 11-11 een makreel salade. Met het vegetarische lunchgerecht draagt SAB bij aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen dat voor een groot deel wordt veroorzaakt door de productie van vlees. Bij de biologische producten staat mens, dier en milieu centraal.

SAB Duurzaam

In het nieuwe magazine SAB Duurzaam gaat SAB uitgebreid in op maatschappelijke standpunten en hoe zij verantwoordelijkheid neemt door gezonde en duurzame keuzes te maken en te bevorderen. Aan het welzijn van Mensen, de betrokkenheid bij de Maatschappij en het Milieu wordt vanuit de visie, oorsprong en ambitie van SAB inhoud gegeven. Elk jaar zet SAB nieuwe stappen op de duurzame weg.

Directeur Hans van Heel: "Maatschappelijk ondernemen zit bij SAB in de genen. SAB is opgericht met een maatschappelijk doel en nog steeds is de Stichting SAB 100% aandeelhouder en besteedt het uitgekeerde dividend aan vele goede doelen. SAB kiest voor duurzaam ondernemersschap met als uitgangspunt 'elke positieve stap is er één en minder slecht is niet goed genoeg'. Bijdragen aan een gezonde, veilige leef- en werkomgeving kun je niet alleen, dit doe je samen met je medewerkers, opdrachtgevers, partners en leveranciers. Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wij weten niet beter."

Publicatiedatum: