Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel aandacht voor bio-producten

November is Canadese National Health Food Month

In Canada staan de hele maand november biologische en natuurlijke gezondheidsproducten in de spotlight. Dit is in het kader van de National Health Food Month, een jaarlijks initiatief van de 'Canadian Health Food Association' (CHFA).

Men wil de blik van de consument verruimen en hen bewust maken van de aangetoonde voordelen van de producten. Canadezen zijn sowieso steeds meer bezig met hun gezondheid. Zo zei 71 procent van de Canadezen in een onderzoek uit 2005 (van Health Canada) een natuurlijk gezondheidsproduct te gebruiken.De interesse in biologische producten neemt ook toe, dit is te zien aan de in 2008 verdubbelde verkopen in de retail, vergeleken met 2006. De waarde van de sector voor bio- en natuurlijke gezondheidsproducten wordt momenteel geschat op meer dan 3,5 miljard dollar en biedt werk aan meer dan 25.000 personen.

Wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van het gebruikt van de producten is ook exponentieel gegroeid. Tijdens de National Health Food Month zal het CHFA de laatste onderzoeksresultaten over onder meer biologische producten naar buiten brengen (29 november).