Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen biogas nu beschikbaar voor Nederlandse huishoudens

Nederlandse huishoudens kunnen vanaf deze week voor het eerst kiezen voor volledig duurzaam geproduceerd 'groen' gas. Greenchoice levert als eerste energiebedrijf in Nederland dit zogeheten biogas aan particulieren. Tot nu toe konden huishoudens alleen de C02-uitstoot van hun gasgebruik laten compenseren. Nu kunnen zij kiezen voor echt duurzaam gas. Het biogas komt van de Nederlandse producent BioGast uit Haarlem. BioGast zet groen gas dat komt van bijvoorbeeld de agrarische sector of de voedingsindustrie om in gas met de kwaliteit van aardgas, het biogas. Dit 100% duurzame biogas wordt dan direct in het openbare aardgasnetwerk gezet

Rob van Rees: "Wij zijn de eerste energieaanbieder in Nederland die duurzaam gas aan particulieren levert. Dit biogas is voor de consument iets duurder dan fossiel gas. Met de opbrengsten investeert BioGast in meer biogasinstallaties zodat we vanaf deze herfst gas uit Nederland kunnen leveren. Onze klanten kregen al CO2-gecompenseerd gas. Nu gaan we een stap verder. Veel van onze klanten willen dat al hun energie zo duurzaam mogelijk is. Nederland loopt daarin ver achter op andere Europese landen. Wij rekenen erop dat dit soort initiatieven versnellend werken."

Kijk hier voor meer informatie

Publicatiedatum: