In alle Family-vestigingen wordt vanaf medio november de nieuwe formule ingevoerd. Hier werd al mee geƫxperimenteerd bij een pilot-vestiging, daar steeg de omzet in vergelijking met 2009 met veertig procent.
De naam Vitaria-Eeterij moet duidelijk maken dat het niet om een gewone cafetaria, fastservice- of petit-restaurant gaat. "De benaming vitaria roept associaties op met vitaliteit en vitamines", aldus een woordvoerder.
De pijlers van de nieuwe formule zijn vers, gezond en duurzaam. De zaak gaat op korte termijn het snack-assortiment verder uitbreiden met een biologische kroket.
Een ander speerpunt in het beleid van Family-nieuwe-stijl is duurzaamheid. Bij de selectie van de fabrikanten is kritisch gekeken naar de mate waarin deze duurzaam ondernemen. Zo verwerkt Family uitsluitend biologisch geteeld en dus onbespoten fruit.
Ook is gekozen voor plastic verpakkingsmaterialen omdat die per saldo het milieu minder belasten dan biologisch afbreekbare of recyclebare alternatieven. Overigens wordt het plastic verpakkingsmateriaal uitsluitend gebruikt voor afhaalbestellingen.
Bron: Horeca Entree

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca