Zelfgecreëerde groothandelaar

Australische Monika's Organics vergroot kansen lokale telers

Het is geen onbekend gegeven dat de vraag naar biologische groenten en fruit in Zuid-Australië toeneemt. Hier probeert ook Monika Fiebig van 'Monika's Organics' van mee te profiteren. Ze bezit een 12 hectare groot landgoed in de 'Golden Grove'.

In 2008 heeft ze de operationele activiteiten geherstructureerd. Dit om marktzekerheid te garanderen en de producten betaalbaar te houden voor de consument. Ze sloot partnerschappen met grote supermarkten die ze vanaf toen direct ging aanleveren.


Monika met haar zoon Matthew

Om voldoende aanbod te genereren, werkt ze samen met andere lokale telers. Ze zet ook hun producten af. Verpakken doen ze zelf op het bedrijf en vervolgens biedt ze de producten rechtstreeks aan de supermarkten aan. Zowel lokaal als in andere staten. Hiermee is zij het eerste bioteeltbedrijf die dit bereikt heeft in Australië.

Monika levert momenteel aan 14 supermarkten. Het bedrijf teelt niet alles meer zelf, ze vult het aanbod aan met producten van lokale telers. "Het belangrijkste is om de producten betaalbaar te houden, de prijs moet concurrerend zijn", aldus Monika.Monika's Organics verwacht in de toekomst nog verder uit te breiden. Het is haar doel om zoveel mogelijk gecertificeerde bio-producten rechtstreeks van de lokale telers in de winkels te doen belanden. "Dit is echt een kans voor lokale telers. Een vergroting van het aanbod zal automatisch leiden tot beter betaalbare producten."

Over Monika's Organics

Het is echt een familiebedrijf, Monika's zoon Daniel Quattrocchi is namelijk haar zakenpartner. Hij is verantwoordelijk voor de teelt. Er groeit onder meer rode biet, lente-ui en prei. Haar jongste zoon Matthew zit nog op de middelbare school en helpt in zijn vrije tijd mee.

Monika runde het bedrijf voorheen op conventionele wijze, ze is in 2002 officieel omgeschakeld. Monika's Organics levert inmiddels aan veel groothandelaren in Zuid-Australië, Victoria, New South Wales, Queensland en West-Australië.

Voor meer informatie:

Biological Farmers of Australia
Email: alison.beaty@bfa.com.au


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven