Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontvangt oorkonde provincie Noord-Holland

Restaurant De Nadorst serveert Meest Smaakmakende Oogstmenu

Voor de zesde keer alweer vierde de provincie Noord-Holland in september de Oogstweek van Heerlijk Noord-Holland ter promotie van de biologische landbouw op haar gronden. Zestig restaurants serveerden een bijzonder menu, waarmee zij de biologische boeren en tuinders voor het voetlicht brachten. Ook dit maal koos de provincie een winnaar van de Oorkonde voor het Meest Smaakmakende Oogstmenu; de eer viel te beurt aan restaurant De Nadorst in Blokker.Op vrijdag 8 oktober ontving chef-kok Johan van de Water de speciale Oorkonde uit handen van Lasca ten Kate, campagneleider van noordhollandsegrond. Van de Water zette op aansprekende wijze biologisch Noord-Holland op de kaart. Vooraf kregen gasten een hertenproeverij uit Benningbroek met chips van aardpeer en rucola-geitenkaaspesto. Als hoofdgerecht volgde een gestoofde Beemsterlamsbout op een 'tatin' van gele biet met een sjalotten-rozemarijnjus. Het dessert, een schuimtaartje van vrije uitloopeieren en bramen uit eigen tuin met schapenroomijs uit Lutjebroek, vormde het passende besluit.

Eigenaar Rob Baltus: "Het was echt opvallend hoezeer dit menu in de smaak viel bij onze gasten. We hebben er zeker 150 van verkocht. Gasten kwamen er soms speciaal voor, tot en met op de laatste dag van de actie." Desgevraagd zegt chef-kok Van de Water dat deze Oogstweek hem wel heeft gemotiveerd om vaker iets met dit thema 'biologisch uit de streek' te gaan doen.

Chef-kok Johan van de Water biedt gasten van De Nadorst wegens het behaalde succes de kans om van 15 tot 24 oktober (nogmaals of alsnog) te komen genieten van het bekroonde Oogstmenu. Voor informatie of reserveringen: Restaurant De Nadorst, Westerblokker 171, 1695AE, Blokker, Tel: 0229-232679, www.nadorst.nl

Meer informatie over de campagne is te vinden op: www.noordhollandsegrond.nl

Bron: Hoorngids
Publicatiedatum: