Voor de zesde keer alweer vierde de provincie Noord-Holland in september de Oogstweek van Heerlijk Noord-Holland ter promotie van de biologische landbouw op haar gronden. Zestig restaurants serveerden een bijzonder menu, waarmee zij de biologische boeren en tuinders voor het voetlicht brachten. Ook dit maal koos de provincie een winnaar van de Oorkonde voor het Meest Smaakmakende Oogstmenu; de eer viel te beurt aan restaurant De Nadorst in Blokker.
Op vrijdag 8 oktober ontving chef-kok Johan van de Water de speciale Oorkonde uit handen van Lasca ten Kate, campagneleider van noordhollandsegrond. Van de Water zette op aansprekende wijze biologisch Noord-Holland op de kaart. Vooraf kregen gasten een hertenproeverij uit Benningbroek met chips van aardpeer en rucola-geitenkaaspesto. Als hoofdgerecht volgde een gestoofde Beemsterlamsbout op een 'tatin' van gele biet met een sjalotten-rozemarijnjus. Het dessert, een schuimtaartje van vrije uitloopeieren en bramen uit eigen tuin met schapenroomijs uit Lutjebroek, vormde het passende besluit.
Eigenaar Rob Baltus: "Het was echt opvallend hoezeer dit menu in de smaak viel bij onze gasten. We hebben er zeker 150 van verkocht. Gasten kwamen er soms speciaal voor, tot en met op de laatste dag van de actie." Desgevraagd zegt chef-kok Van de Water dat deze Oogstweek hem wel heeft gemotiveerd om vaker iets met dit thema 'biologisch uit de streek' te gaan doen.
Chef-kok Johan van de Water biedt gasten van De Nadorst wegens het behaalde succes de kans om van 15 tot 24 oktober (nogmaals of alsnog) te komen genieten van het bekroonde Oogstmenu. Voor informatie of reserveringen: Restaurant De Nadorst, Westerblokker 171, 1695AE, Blokker, Tel: 0229-232679, www.nadorst.nl
Meer informatie over de campagne is te vinden op: www.noordhollandsegrond.nl
Bron: Hoorngids

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
Ontvangt oorkonde provincie Noord-Holland
Restaurant De Nadorst serveert Meest Smaakmakende Oogstmenu
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"