'Helpt bij keuze wel of niet om te schakelen'

Minnesota plant studie naar omschakelingskosten

Economen in Minnesota hebben een overheidssubsidie van 1,2 miljoen dollar ontvangen. Ze gaan hiermee onderzoeken wat de exacte kosten zijn van omschakeling van conventionele naar biologische landbouw.

Het vier jaar durende project is gericht op het verzamelen van gegevens over de kosten en opbrengsten van boeren die zich in de omschakelingsperiode bevinden. Het onderzoek wordt geleid door Robert King, hoogleraar toegepaste economie op de Universiteit van Minnesota.Gegevens zullen komen van bedrijven die bezig zijn om te schakelen of recent gecertificeerd zijn. Dit zijn veelal boeren die ingeschreven zijn op de universiteit en daar lessen volgen omtrent boerderijmanagement.

De biologische landbouw één van de snelst groeiende landbouwsegmenten. Toch zijn er weinig openbare studies gedaan naar de kosten en opbrengsten voor degenen die de overgang maken. King: "De resultaten zullen anderen helpen om in de toekomst te beslissen wel of niet om te schakelen."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.