Verandering in Britse registratiekosten biologische zaden

De kosten van het registreren van een biologisch zaaizaad of pootgoedras zijn vanaf 1 oktober in het Verenigd Koninkrijk gestegen. De verhoging, van 150 naar 182 pond voor elke zaadvariëteit die door de Soil Association geregistreerd wordt, is de eerste sinds 2004. Er heeft overleg over plaatsgevonden in de sector.

De verandering zorgt ervoor dat de registratieprijs in lijn is met de stijging van de Retail Price Index sinds 2004. De tariefverhoging volgt op wijzigingen van de 'EU Organic Products Regulations 2009'. De wijziging heeft ook tot gevolg dat geïmporteerde biologische producten ieder moment geïnspecteerd kunnen worden wanneer zij het Verenigd Koninkrijk binnen zijn gekomen. Tot op heden was het zo dat zij op hun punt van binnenkomst moesten blijven totdat het 'Certificate of Inspection' het had geverifieerd.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.