Frankrijk bekijkt regelgeving biologische restaurants

Sinds januari 2009 geldt het Europese eco-systeem ook voor Franse horecabedrijven. Europese lidstaten zijn vrij om hun eigen regels op te stellen. Het gaat bijvoorbeeld om de voorwaarden omtrent de bio-producten die zij gebruiken.

Er zijn drie categorieën te onderscheiden. Dit is afhankelijk van het aandeel bio-ingrediënten: restaurants die slechts enkele bio-producten gebruiken, restaurants met een aantal biologische gerechten of menu's en restaurants die alleen maar biologische producten serveren. Twee organisaties, het Comité National Agriculture Biologique (CNAB) en het Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO), hebben verzocht om de regels te specificeren.

Hiervoor is juli vorig jaar een wetsvoorstel ingediend. Tot 5 oktober kon men met opmerkingen en verzoeken terecht bij het 'Nationale Procedure d'Opposition.


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven