"Wim Grootscholte: "Biologische handel in VS erg vlak"

Stichting Pura Natura wil duurzaam paprika-areaal voorzichtig opschalen

Tholen - Stichting PuraNatura heeft dit seizoen op een areaal van bijna 2 hectare paprika's geteeld in een kas van 4Evergreen in Honselersdijk. De stichting staat een teeltmethode voor, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en van chemische gewasbeschermingsmiddelen. De teelt vindt plaats in natuurlijk substraat. Volgens Europese regels komen wij (nog) niet in aanmerking voor het predikaat 'biologisch', maar in de VS heeft deze teeltwijze wel een 'organic-erkenning' gekregen.

"Zo moeilijk als de start was, zo relatief gemakkelijk gaat het nu. We hebben nieuwe plantaardige mestsoorten ontdekt en gebruiken compostthee en dat komt de teelt zeker ten goede", vertelt Wim Grootscholte. "We moeten met onze duurzame teeltwijze wel een meerprijs realiseren, want de kosten zijn een tientje per meter meer door de biologische bestrijders en de hoge prijs die voor de voeding betaald moet worden."

"We zijn redelijk tevreden en kijken of we richting volgend seizoen een beetje op kunnen schalen. Onze afnemers, voornamelijk in de Verenigde Staten, zijn tevreden", besluit Wim. "Anderzijds is de biologisch handel daar erg vlak. Als we normale hoeveelheden snijden, kunnen we alles kwijt, maar als we wat meer volumes snijden, gaat er daarom wat meer mee in het gewone blok. Uiteindelijk moet de PuraNatura-teelt leiden tot een gezond en smakelijk product, dat voor een prettige prijs in de supermarkten ligt."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.