Gemeente Amsterdam is hiermee de eerste grote gemeente die duurzame catering daadwerkelijk stimuleert met daden. Gezamenlijk met de Task Force Multifunctionele Landbouw hebben in de afgelopen maanden workshops en bijeenkomsten plaatsgevonden om te zorgen dat meer dan 40 procent van de ingekochte cateringproducten biologisch zijn of een regionale herkomst hebben. De gemeente hoopt met dit project aan te tonen dat biologische en regionale producten, niet noodzakelijker wijs duurder hoeven te zijn. Voor medewerkers is het naast lekker en gezond, bovenal ook leuk om te weten wie de leveranciers zijn achter de gerechten.
In de Week van de Smaak (20 t/m 27 september) zijn de inzendingen van de cateraars op de gemeentelijke locaties geserveerd en beoordeeld door de dagelijkse bezoekers van de bedrijfsrestaurants van gemeente Amsterdam.
De door de bezoekers als vijf best beoordeelde inzendingen, dingen op 14 oktober mee naar de Award.
Jurybeoordeling
De jury bestaat uit deskundigen op het gebied van catering, regionale voedselvoorziening, en inkoop- en milieubeleid gemeente Amsterdam.Zij beoordelen de lunchgerechten op:
- de mate waarin regionale en biologische producten verwerkt zijn
- de hoeveelheid energie die gepaard gaat met de productie van het lunchgerecht
- de wijze waarop informatie over de gebruikte producten wordt gegeven
- en natuurlijk, de originaliteit, smakelijkheid en kwaliteit van het gerecht
Dit project is een initiatief van de Task Force Multifunctionele Landbouw (ministerie LNV) en de afdelingen Concern Inkoop, DFM en DMB van gemeente Amsterdam.