Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winnende bedrijfscateraar wordt 14 oktober bekend

Gemeente Amsterdam houdt Verkiezing Duurzame Catering Award

De door gemeente Amsterdam gecontracteerde bedrijfscateraars Sodexo, Eurest, ISS en SAB strijden om uitgeroepen te worden tot dé cateraar van 2010 met het lekkerste lunchgerecht gemaakt met duurzame en regionale ingrediënten.

Gemeente Amsterdam is hiermee de eerste grote gemeente die duurzame catering daadwerkelijk stimuleert met daden. Gezamenlijk met de Task Force Multifunctionele Landbouw hebben in de afgelopen maanden workshops en bijeenkomsten plaatsgevonden om te zorgen dat meer dan 40 procent van de ingekochte cateringproducten biologisch zijn of een regionale herkomst hebben. De gemeente hoopt met dit project aan te tonen dat biologische en regionale producten, niet noodzakelijker wijs duurder hoeven te zijn. Voor medewerkers is het naast lekker en gezond, bovenal ook leuk om te weten wie de leveranciers zijn achter de gerechten.



In de Week van de Smaak (20 t/m 27 september) zijn de inzendingen van de cateraars op de gemeentelijke locaties geserveerd en beoordeeld door de dagelijkse bezoekers van de bedrijfsrestaurants van gemeente Amsterdam.

De door de bezoekers als vijf best beoordeelde inzendingen, dingen op 14 oktober mee naar de Award.

Jurybeoordeling

De jury bestaat uit deskundigen op het gebied van catering, regionale voedselvoorziening, en inkoop- en milieubeleid gemeente Amsterdam.

Zij beoordelen de lunchgerechten op:
  • de mate waarin regionale en biologische producten verwerkt zijn
  • de hoeveelheid energie die gepaard gaat met de productie van het lunchgerecht
  • de wijze waarop informatie over de gebruikte producten wordt gegeven
  • en natuurlijk, de originaliteit, smakelijkheid en kwaliteit van het gerecht
De winnaar wordt 14 oktober (14.30 - 17.00 uur) bekend gemaakt in het Miranda Paviljoen - Amsterdam.

Dit project is een initiatief van de Task Force Multifunctionele Landbouw (ministerie LNV) en de afdelingen Concern Inkoop, DFM en DMB van gemeente Amsterdam. 
Publicatiedatum: