Bio-aanbod in schoolkantines wordt gestimuleerd in Frankrijk

De organisatie 'Bioconsom'acteurs', die maatregelen om de biologische landbouw te bevorderen ondersteunt, heeft een gids gepubliceerd voor lokale autoriteiten die kantines beheren. Het uitgebreide rapport bevat onder meer getuigenissen van ambtenaren die biologische in de kantines hebben geïntroduceerd. Het is bedoeld om managers te helpen om bio-producten in kantines te integreren en ouders van studenten voor te lichten.

Gemeenschappen erkennen steeds meer de voordelen van biologische producten, het is steeds meer te vinden in kantines. Schoolgaande kinderen merken dit het eerst. Vorig jaar at echter slechts een op de vier kinderen bio-producten in de schoolkantine. Dit terwijl 78 procent van de ouders wil dat de kinderen dergelijk voedsel krijgt. Onder meer leerkrachten doen inmiddels veel moeite om attitudes te veranderen en het resultaat is bemoedigend.
Italië heeft reeds erg veel biologisch in kantines, Frankrijk volgt in hun voetsporen, wat niet gemakkelijk is. Dat de biologische landbouw minder intensief is dan de traditionele landbouw, leidt onvermijdelijk tot extra kosten voor arbeid, transport en verpakking. Logisch dus dat bio-producten iets duurder zijn dan conventionele producten. Sommige gemeenten zijn bereid om extra kosten te dragen om de consumptie van bio-voedsel te stimuleren. Toch bemoeilijkt het huidige economische klimaat de toename van het biologische aanbod in kantines.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven