Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw ecologisch dak Sportpaleis Antwerpen ingehuldigd

Vijf maanden na aanvang van de werken is het nieuwe dak van het Antwerpse Sportpaleis officieel ingehuldigd. Het bekende dak langs de Antwerpse Ring ziet voortaan blauw, zorgt voor een betere warmte- en geluidsisolatie en wekt energie op dankzij 850 m┬▓ zonnecellen.

Aannemer, architectenbureau, uitbater en eigenaar hieven vrijdag het glas op de realisatie die in totaal 6.420 manuren in beslag heeft genomen. De oplevering van het nieuwe dak gebeurde op 18 augustus, een maand vroeger dan gepland en dat ondanks de extreme weersomstandigheden van hitte en regen.
 

Duurzaamheid

Duurzaamheid was voor alle actoren het centrale uitgangspunt. Zo werd bij de materiaalkeuze rekening gehouden met recycleerbaarheid en milieu-impact. Een ander belangrijk aandachtspunt was de verbetering van de akoestiek. Zo moet de 13 centimeter dikke isolatielaag ervoor zorgen dat de geluidsoverlast voor de buurt vermindert. Tot slot speelde de energetische optimalisatie een belangrijke rol. Enerzijds kan men door het aanbrengen van de isolatie besparen op de verwarmingskosten. Anderzijds wordt winst gehaald uit de ultralichte zonnecellen die op het dak zijn geplaatst, waarvan de productie wordt geschat op 45.000 kWh/jaar.
 

2 miljoen euro

De renovatie van het dak kostte in totaal 2 miljoen euro. Dat bedrag werd volledig gedragen door de uitbater NV Antwerps Sportpaleis. De Provincie Antwerpen, eigenaar van het gebouw, heeft zich er wel toe ge├źngageerd om bij toekomstige vernieuwingswerken aan de binnenkant van het gebouw eveneens een duit in het zakje te doen.

Bron: Het Laatste Nieuws
Publicatiedatum: