Zowel aantal bedrijven als oppervlakte toegenomen

Duitse bio-sector ook in 2009 gegroeid

in Duitsland is de biologische landbouw ondanks de financiële en economische crisis in 2009 verder gegroeid. Duitsland telt nu 21.000 'Bio-Bauernhiffe', die een oppervlakte van circa 950.000 hectare bewerken. Dit is een toename van 6,2 procent respectievelijk 4,3 procent ten opzichte van 2008. In 2009 zijn er meer dan 7.000 verwerkende bedrijven bijgekomen (plus 5,7 procent) ten opzichte van 2008. Het aantal importeurs steeg met 15 procent.

Gekeken naar de totale landbouwoppervlakte heeft de biologische landbouw een aandeel van 5,6 procent. Ook 5,6 procent van alle boerenbedrijven zijn biologische landbouwers.

In totaal zijn binnen de biologische sector (telers, verwerkers, importeurs) meer dan 31.000 bedrijven actief. Duitsland zal door deze gestage groei de grootste markt voor biologische producten in de EU blijven en ook de belangrijkste importeur van Nederlandse bio-producten.

Bron: FoodHolland
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.